Fa prop de 20 anys que promouen una banca alternativa a la tradicional. Coop57 ofereix serveis financers a projectes socials i solidaris. Formen part de l'anomenada banca ètica. JORDI PUJOL, portaveu de Coop57 "La gent cansada de la banca tradicional, convencional i especulativa ha volgut aportar els seus diners a projectes que saben on van a parar, el recorregut dels seus diners." Aquest any han estat guardonats amb el premi de l'Economia Solidària. Són una de les prop de 200 empreses que durant tot el cap de setmana han exposat els seus projectes a l'antiga fàbrica Fabra i Coats. Aquesta ja és la tercera edició de la fira que organitza la Xarxa d'Economia Solidària. Asseguren que, arran de la crisi, el sector està en constant creixement. Actualment a Catalunya, hi ha més de 2000 entitats dedicades a promoure una economia alternativa. XAVIER PALOS, coordinador de la fira de l'Economia Solidària "La gent ho està valorant. Estem criticant la banca convencional , l'economia convencional i a la vegada estem donant alternatives." Entre les propostes més noves, hi ha les que ofereixen serveis destinats a l'habitatge. Per exemple, aquesta empresa d'Administració de Finques. HÉCTOR GONZÁLEZ, Comunitària "La major part de la gent entén les reunions de junta, com reunions traumàtiques, això és perquè la gent no esta preparada per assumir processos participatius." I entre les més tradicionals, les cooperatives de menjar ecològic. Amb la celebració de la fira es tanca un mes d'activitats centrades en la dinamització del sector. Un sector, el de l'economia solidària, que cada vegada pren més força.

Actualment, hi ha prop de 2.000 entitats a tot Catalunya dedicades a promoure una economia alternativa i social. A la fira estan representades gairebé 200 i abasten diversos àmbits: la banca, l’habitatge, l’alimentació o l’educació.

Durant tot el cap de setmana, a l’antiga fàbrica Fabra i Coats, s’hi han organitzat més d’un centenar d’activitats i diverses xerrades. El punt de més afluència de gent, però, ha estat la zona d’exposició de les empreses.

Segons la Xarxa d’Economia Solidària, la crisi econòmica ha donat una empenta a empreses que proposen alternatives al sistema capitalista i ha fet créixer l’interès de la població per aquest tipus de pràctiques.