Destrosses aldarulls macrobotellot

Els diferents líders municipals no han trigat a reaccionar a les imatges que ha deixat la segona nit consecutiva de macrobotellada a l’avinguda de la Reina Maria Cristina —coincidint amb les Festes de la Mercè 2021— i als aldarulls i destrosses que n’han derivat. ERC de Barcelona n’ha culpat el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, perquè “sabia que existia aquest risc i ho ha permès”.

El portaveu del Grup Municipal, Jordi Coronas, ha assenyalat que Batlle “ens va explicar que el dispositiu per la Mercè era perfecte, quan mai n’ha pogut garantir la convivència” i ha afegit que “és ell qui ha d’assumir la responsabilitat davant els fets que han ocorregut”. També ha fet pública la preocupació del grup per “l’increment massiu d’aquest fenomen” i “la lentitud del govern municipal per reaccionar”. “La ciutat se’ns escapa de les mans”, ha sentenciat.

La proposta del govern municipal és crear una taula que començarà a reunir-se al novembre i, segons Coronas, “això significa que molts veïns i veïnes no podran plantejar-se descansar durant molt de temps”.

Junts demana depurar responsabilitats

La presidenta del Grup Municipal de Junts, Elsa Artadi, ha dit que “cal depurar responsabilitats d’immediat” del que considera que ha estat una negligència. “La inseguretat a Barcelona està descontrolada per culpa de la incompetència del govern Colau-Collboni. Una vegada més, són incapaços de vetllar per la seguretat dels nostres ciutadans. Tot el suport als afectats”, ha dit Artadi.

PP i Cs donen suport a GUB i Mossos

La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans a BarcelonaLuz Guilarte, ha dit a través de Twitter que “Barcelona és víctima del caos i dels vàndals que delinqueixen al seu aire” i ha acusat Colau i el PSC d’abandonar la protecció dels barcelonins i de desautoritzar els agents.

Des del PP han titllat les escenes violentes i incíviques “d’absolutament intolerable”. El president del Grup Municipal del PP, Josep Bou, també ha enviat un missatge de suport als agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra i ha demanat “mà dura”.

BCN Canvi demana no tenir “cap permissivitat¨”

Des de Barcelona pel Canvi, la portaveu del Grup Municipal, Eva Parera, també ha utilitzat les xarxes socials per dir-hi la seva. Considera que “som davant d’una clara permissivitat per part de l’administració de les actituds incíviques” i que ja fa massa temps que s’està “alentint la presa dels carrers i desprestigiant els cossos de seguretat”.