A mitjan propera setmana podria entrar en funcionament el web antivandalisme, que el Departament d’Interior vol usar com una eina per identificar persones que han participat en els aldarulls a la ciutat. Els ciutadans que decideixin denunciar no podran fer-ho de manera anònima, hauran de facilitar les seves dades, com ara el telèfon de contacte o el correu electrònic, als Mossos d’Esquadra. Des d’Interior, però, asseguren que garantiran la confidencialitat dels ciutadans que col·laborin amb la policia.

Pel que fa a la investigació pels aldarulls del 29-M, encara hi ha una vuitantena de persones que han de ser detingudes. Segons els Mossos, alguns ja estan identificats i d’altres encara s’han de reconèixer, una feina que intentaran fer amb la participació ciutadana i les imatges que els Mossos penjaran al web de denúncies. Avui s’han efectuat dos escorcolls més en dues cases ocupades als barris de Sant Andreu i Sants. La policia catalana hi ha entrat per recollir possibles proves que vinculin algunes de les persones que hi viuen amb els fets de la vaga general.

De cara a les properes manifestacions convocades a Barcelona, Interior està acabant de crear l’equip de fiscals especials que s’encarregarà de casos de vandalisme que es puguin produir en les protestes. Precisament s’intentarà que la pàgina estigui a punt la setmana que ve, ja que s’apropen cites importants a Barcelona com ara la cimera del Banc Central Europeu, la manifestació de l’1 de maig o la protesta convocada per al dia 15 de maig.

El principal escull que han trobat els tècnics informàtics a l’hora de construir el web ha estat assegurar-ne la seguretat per evitar ciberatacs o boicots massius, així com evitar que algú pugui accedir a les dades i preservar l’anonimat de les persones que decideixin col·laborar amb la policia.