Ingredients de primera qualitat cuinats en uns fogons amb estrella Michelin. Els plats, però, no se serviran al restaurant. La paella encara ha de creuar la ciutat. I com cada dijous, arriba puntual a aquest petit local del Raval. El Chiringuito de Dios atén un centenar de persones sense sostre, amb l'ajuda d'entitats del barri i sis voluntaris. JUAN CONEJERO, voluntari del Chiringuito de Dios "Yo empecé en la cola... Antes estaba bien, tenía mi trabajo, tenía mis cosas. Hasta, como es la vida, uno cae en lo que cae y todavía estoy aquí. Ya llevo un año y pico y lo hago todo con mucho corazón." Al darrere de la iniciativa hi ha el Wolfgang, un pastor evangelista alemany que va passar per una situació semblant a l'Índia, als anys 70, i que fa 13 anys que està involucrat en projectes d'atenció social del barri. WOLFGANG STRIEBINGER, fundador del Chiringuito de Dios "Últimamente tenemos también muchas personas catalanas, personas mayores, familias con niños. Cada vez hay más personas que piden pan, comida..." CISSÉ ALSENY, voluntari del Chiringuito de Dios "Aunque la gente no tiene techo, al menos les estás dando felicidad." El menjador fa tres torns per àpat, matí i vespre. I els dijous, també al migdia. FRANCESC GARCÍA "Això és el que haurien de fer a més llocs, aquí a Barcelona, fa molta falta. La cosa està bastant malament i haurien d'ajudar més." MANOLO BADENAS "Espero salir de esta situación. Si yo pudiera salirme de esta situación no vendría aquí. Ni yo ni nadie. Pero de momento tenemos que venir, hay que comer." El pla de transformació del barri, però, podria fer perillar aquesta inciativa. Tot i així, el Wolfang respira tranquil perquè té assegurats cinc anys de lloguer.

Darrere d’aquesta iniciativa hi ha la Fundació Pare Manel, que col·labora amb Wolfgang Striebinger, el fundador del projecte. Striebinger és un pastor alemany que fa 30 anys va viure en la seva pròpia pell la necessitat, a l’Índia. Allà, va rebre l’ajuda de diverses agrupacions evangelistes, que el van ajudar a sortir de la pobresa. Un cop recuperat, va tornar a Occident i es va instal·lar a Bilbao, i uns anys més tard va arribar a Barcelona. Ara, des de fa 13 anys, ajuda els col·lectius amb risc d’exclusió social del Raval, tant amb aliments de primera necessitat, com amb higiene, amb un servei de dutxes, o roba.