Marina Geli ha declarat davant el jutge durant prop de mitja hora. L'exconsellera ha assegurat que l'única reunió que va mantenir amb Iñaki Urdangarin va ser l'any 2005 i no el 2007, tal com havia dit en un primer moment. Una trobada que sembla que es devia produir, per tant, quan el duc de Palma encara formava part de l'Institut Noós. MARINA GELI, exconsellera de Salut "El rellevant és que nosaltres no vem tirar endavant cap col·laboració i que la data, ara si que s'ha concretat, perquè s'enrecorden el gabinet del 2005, perquè a posteriori els hi hem preguntat, tot i que no hem trobat l'arxiu documental del dia exacte, que va ser el 2005" Geli ha explicat que el conveni que la conselleria va signar amb l'Institut Noós va servir perquè aquesta institució donés suport a la Generalitat en projectes relacionats amb la cooperació sanitària. L'entitat va cobrar més de 34.000 euros. Qui també va declarar ahir davant el jutge va ser la secretària personal d'Iñaki Urdangarin. Julita Cuquerella va assegurar que es limitava a rebre ordres. Va admetre que va ser ella qui va redactar una nota amb un número de compte bancari de Suïssa dictat pel propi Urdangarin. I va declarar que no li sembla estrany tenir un compte bancari en aquest paradís fiscal. També va assegurar que els contactes del duc de Palma amb el seu exsoci Diego Torres van continuar fins al 2009, quan Urdangarin ja havia deixat l'Institut Noós. Amb les declaracions d'avui dissabte s'acaben tres dies d'interrogatoris durant els quals el jutge ha pres declaració a prop de 40 persones.

El jutge que instrueix el cas Palma Arena, José Castro, ha acabat aquest dissabte d’interrogar els testimonis catalans de la trama. En total han declarat, a la Ciutat de la Justícia, una quarentena de testimonis relacionats amb la investigació contra Urdangarin i el seu exsoci a l’Institut Noós, Diego Torres. Entre ells, destaca Marina Geli, que aquest dissabte ha rectificat unes declaracions que va fer la setmana passada davant dels fiscals d’Anticorrupció, Pedro Horrach i Miguel Ángel Subirán.

Geli ha respost preguntes relacionades amb una oferta que va fer Urdangarin a l’aleshores consellera per muntar un fòrum internacional de salut, per valor de tres milions d’euros (similar als signats a València i Balears), i que ella va refusar. Aquest oferiment tindria data de 2005 en lloc de 2006 o 2007 com havia dit amb anterioritat.

A més, també se li ha preguntat sobre un contracte entre la Generalitat i l’Institut Noós per valor de 34.375 euros, signat el 2005, per assessorar en matèria de cooperació sanitària, un estudi que va elaborar el metge Ignasi de Juan Creix, també citat com a testimoni. Aquest informe es va emmarcar dins del Pla Director d’Immigració i Cooperació a l’àmbit de la salut, un instrument  destinat a adaptar serveis d’aquesta naturalesa al fenomen de la  immigració i a impulsar la cooperació sanitària.