Un dels esdeveniments que aplegua més gent durant la Mercè són les diades castelleres, que se celebren durant aquest cap de setmana a la plaça de Sant Jaume.  Per evitar col·lapses i situacions de risc, tant per als castellers com per als espectadors, aquest any es tornaran a regular les entrades i sortides a plaça. És el tercer any que s’aplica la mesura i en l’edició anterior es van tancar els accessos fins a sis vegades, per evitar superar l’aforament màxim, fixat en 7.600 persones.

La Mercè d’enguany concentra les activitats durant quatre dies, tres menys que l’any passat. Durant aquestes festes la Guàrdia Urbana activa un dispositiu de prevenció que posarà l’ull especialment a garantir que els bars i locals d’oci compleixin els horaris de tancament.

Més neteja al centre de la ciutat

En aquesta edició es reforça el servei de neteja amb 278 operaris extres cada dia. Són un 52 % més dels que hi treballen habitualment, que es concentraran en indrets on la festa és més viva com la plaça de Sant Jaume, la Rambla, el Parc de la Ciutadella o l’avinguda de la Catedral. A més, s’instal·laran 2.800 papereres i 885 lavabos portàtils públics, uns 300 menys que l’any passat.