Gairebé una vintena de línies d’autobús han hagut d’alterar el recorregut pels diversos talls de trànsit arreu de la ciutat. Tot i que no s’hi han detectat afectacions importants, alguns usuaris s’han queixat de la falta d’informació a les marquesines i a l’aplicació mòbil; com els de la Línia 41, que no sabien si la parada del carrer de Calàbria amb Floridablanca continuaria operativa pel tall de trànsit entre Sepúlveda i la Gran Via de les Corts Catalanes.

Les alteracions més destacables a la xarxa de bus han estat a Gràcia. Al carrer Gran de Gràcia les parades del V17, el 22, el 24 i el 114 han quedat anul·lades. D’altres s’han hagut de desviar lleugerament: l’H10, el 20, el V11, el 37 i el 59, a l’Eixample; el 13 a Sants; el 54 a les Corts; el V27 a Nou Barris; el V7, el 66 i el 130 a Sarrià – Sant Gervasi i el 117 i el 185 a Horta-Guinardó. La majoria d’afectacions han durat fins a les 14 h.

Increment també a metro i FGC

Els dos mitjans de transport més beneficiats del Dia sense Cotxes han estat el metro i els ferrocarrils. Segons ha explicat aquest dijous la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, hi ha hagut una pujada de viatges del 5 % al metro, i del 4,9 % a FGC. El creixement del transport públic ha estat en detriment de l’ús del vehicle privat: hi ha hagut prop de 90.000 desplaçaments en cotxe menys durant la primera meitat del dia.

Vidal ha valorat positivament aquestes dades, tot i que ha advertit que la mobilitat sostenible no es pot limitar al Dia sense Cotxes: “necessitem que aquestes polítiques s’implantin de manera estructural.”

El BACC mesura la contaminació a la ciutat

Durant tot el dia, membres del BACC, el Bicicleta Club de Catalunya, han estat mesurant els nivells de contaminació en diferents punts de la ciutat, tant els que avui estaven tallats al trànsit com els que no. D’aquí a uns dies presentaran les dades d’aquest estudi que fan conjuntament amb el CREAL, el Centre d’Investigació en Epidemiologia Ambiental. Segons ha dit, però, és molt probable que es detecti pitjor qualitat de l’aire a la via Laietana (que ha participat en el dia sense cotxes) que en altres punts de la ciutat com ara el lateral de la Diagonal (on no s’ha aplicat cap restricció).