És la primera vegada, en més de 10 anys, que el Dia sense Cotxes es fa en un dia laborable. Això s’ha traduït, segons el portaveu de la Guàrdia Urbana, Carles Reyner, en menys trànsit al centre de la ciutat i un increment de vehicles a les rondes, en especial a la del Litoral. Segons l’Ajuntament la jornada s’ha desenvolupat amb normalitat, sense complicacions importants de trànsit a causa dels talls.

El primer gran carrer que ha quedat tallat parcialment avui ha estat la via Laietana. Aquí hi ha hagut força enrenou de trànsit, que s’ha traduït en una imatge que poc ha fet pensar que el d’avui sigui una dia per a vianants i bicicletes. La circulació a la via s’ha modificat de manera que els vehicles privats no hi podien circular de pujada, cap a Urquinaona, amb un únic carril habilitat exclusiu per a autobusos i taxis. Al mig, separat per cons, s’hi ha habilitat un carril bici de doble sentit, en un carrer habitualment complicat per als ciclistes. Per anar en direcció mar, només hi han funcionat el carril bus i un carril per al trànsit en general. En les primeres hores del matí, molts conductors s’han topat amb les restriccions i el pas per la via Laietana ha estat poc fluid. A cada cruïlla s’hi han situat agents de la Guàrdia Urbana o informadors per donar les indicacions als despistats, però també per escoltar les queixes dels descontents.

A partir de les 11 h, s’ha repetit el mateix guió al carrer Gran de Gràcia, pel qual només han pogut circular autobusos i bicicletes fins a les vuit del vespre. Hi ha hagut alguns moments de confusió a la plaça de Joan Carles I ja que alguns conductors no s’havien assabentat del tall i la Guàrdia Urbana els ha obligat a buscar vies alternatives.

A part d’aquests dos grans eixos, durant la jornada hi ha hagut accions a prop de 60 carrers (una quarantena de tallats), on, durant tot el dia, s’han fet activitats amb l’objectiu de mostrar com seria la ciutat amb menys cotxes. L’Ajuntament ha quantificat aquest Dia sense Cotxes amb una reducció de 875 kg d’òxids de nitrogen i 85 kg de partícules en suspensió.