Aquest dijous els cotxes no poden circular per una quarantena de carrers de Barcelona amb motiu del Dia sense Cotxes. En aquests indrets barrats al vehicle privat s’han programat activitats durant tot el dia que podeu descobrir navegant per aquest mapa i clicant sobre l’afectació marcada. El color vermell mostra el tram o la cruïlla on hi ha un tall de trànsit i el blau indica espais que participen en aquesta jornada i on normalment no hi ha trànsit, com places i jardins.

La via Laietana i el carrer Gran de Gràcia, reservats a la bicicleta i el bus

En el cas de la via Laietana i el carrer Gran de Gràcia, marcats en lila sobre el mapa, no s’hi tallarà la circulació sinó que s’hi prioritzarà el pas de bicicletes i autobusos. A la via Laietana, se suprimiran dos carrils per on normalment circulen vehicles privats. En el seu lloc, s’habilitarà un carril bici bidireccional. En sentit mar, doncs, quedaran oberts un carril bus i un carril de circulació. La pujada, en canvi, serà exclusiva per als busos i els taxis. Pel que fa a Gran de Gràcia, només hi podran circular autobusos i bicicletes.

Reforç al metro i desviaments a l’autobús

L’Ajuntament recomana als ciutadans deixar el vehicle privat i optar per desplaçar-se a peu, en bicicleta o transport públic. Precisament, per poder assumir l’increment de demanda que es produeixi, es reforçarà el servei de metro amb un tren més per a l’L1, L2, L3, L4 i L5. A més, es destinarà més personal a les estacions on hi pot haver més afluència de passatgers, especialment les properes a la via Laietana, el passeig de Gràcia i Gran de Gràcia. Pel que fa a l’autobús, els talls de trànsit obligaran a desviar diverses línies durant unes hores.

La Guàrdia Urbana ha preparat un dispositiu especial per al Dia sense Cotxes i desplegarà 128 auxiliars perquè les activitats programades als carrers tallats es puguin dur a terme.

Carrers alliberats per a activitats ciutadanes

Escoles, biblioteques, centres cívics i esportius han organitzen diverses activitats per omplir els espais creats per al Dia sense Cotxes. S’han previst tallers de lectura, jocs tradicionals i classes de zumba al carrers tallats. També hi ha una part de la programació dedicada a promoure la mobilitat sostenible com xerrades a la superilla del Poblenou i classes d’alumnes per ensenyar-los l’ús del transport públic de camí a l’escola i per fer excursions.