¤W0 49 ]] C2.5 G 0 [[ *CG i1l FAS ESPORT? 00:01 - 00:13 "Vaig al gimnàs quatre vegades o cinc a la setmana." "Hago cardio una hora veinte y de pesas una hora más o menos también." "Ha llegado el tiempo de cuidarse y ahora toca. Pero luego en invierno a ver quien sale a las seis de la mañana a correr." ¤W1 65 ]] C2.5 G 0 [[ Sembla que cada cop ens cuidem més. Precisament aquests són els hàbits que l'OMS, intenta potenciar en el Dia Mundial de la Salut. El missatge és clar, cuidar-se avui és la millor inversió per tenir un demà més tranquil. NATIVIDAD ROMERO "Creo que ahora la juventud lo lleva muchíssimo mejor que nosotros. Se cuidan mucho más." L'envelliment de la població provocarà que l'any 2050 hi hauran 395 milions de persones més grans de 80 anys. En cinc anys, i per primera vegada a la història, hi haurà al món més gent gran de 65 anys que nens petits. Per evitar el futur col·lapse dels hospitals o els centres assistencials, arribar a la vellesa amb bona salut serà un dels objectius principals de tots els governs. SILVINA ROSSI "Me cuido principalmente para tener una vejez tranquila. Hago deporte, camino, hago gimnasia todos los dias." Gràcies a la pràctica de l'esport, en totes les seves vessants, alguns arribaran a la jubilació en un estat de salut envejable. El primer escull a superar: la mandra. Cal fugir del sofà i del sedentarisme

El Dia Mundial de la Salut d’enguany pretén inculcar la necessitat de cuidar la salut al llarg de la vida per viure més anys i amb millor qualitat de vida. Per això, els experts subratllen de nou la importància de portar una dieta sana i equilibrada i desaconsellen el consum d’alcohol i tabac. També recomanen practicar exercici habitualment. A més d’aquests consells, els metges de família apunten altres conductes que poden contribuir a tenir una bona salut: fer revisions mèdiques, evitar l’estrès i les situacions de risc i no exposar-se excessivament al sol. En definitiva, els metges recorden que és millor prevenir que curar.

Augmenta l’esperança de vida i la població de més de 65 anys

Durant les darreres dècades, l’esperança de vida de la població i la població de més de 65 anys han augmentat com a conseqüència de la millora de les condicions de vida.

Segons l’Idescat, el 2011 hi havia 336.015 persones majors de 65 anys a Barcelona. D’aquest grup, cal destacar que 53.655 persones superaven els 85 anys. Aquesta xifra ha estat força superior a la xifra d’infants d’entre 0 i 14 anys, 197.011. Des de 2008, el grup de població de més edat ha augmentat any rere any. En el conjunt de Catalunya, 1.265.459 de persones tenien més de 65 anys.