ANNA MATA, pastissera de Cookiteca "Avui el que farem és una mona de Pasqua molt simple per poder fet tots a casa." "A aquest conill li farem dos ulls, cabells, orelles... i els peus." Un ou de xocolata, un pastisset i xocolata desfeta són la base de la mona. Amb els ingredients sobre la taula ja només queda posar mà a l'obra. MARI "Primer posaré els ulls. Les parts no s'enganxen a l'ou. Primer les vas fent i després es posen a l'ou..." SOFÍA "Lacasitos, rosa, azul, rojo, azul otra vez y rojo otra vez." La pasta de sucre, de tots els colors i que es moldeja com si fos plastilina, és l'ingredient sorpresa. NEUS CANAL, confundador de Cookiteca "Ara hi ha moltes novetats a la cuina, tant d'ingredients i estris que permeten fer coses molt fàcilment i que són una bona manera pels nens per entrar a la cuina. Gaudeixen moltíssim." Mentre els nens acaben de treballar l'element estrella de totes les mones, la base, el pa de pessic s'acaba de coure al forn. ALBERT "He decorat l'ou posant-li les orelles, el cabells, els ulls, el morro i el nas. M'agrada menjar el que jo faig. És més divertit fer la teva perquè et diverteixes i després la menges i saps que l'has fet tu." Ara ja només queda el toc final: recobrir el pastís amb trufa i col·locar les plomes i els tradicionals pollets.

Tot i que la tradició mana que és el padrí qui regala la mona als fillols, una alternativa és que siguin els mateixos nens qui se la facin. Aquesta és la proposta de la Cookiteca, una botiga del carrer Major de Sarrià que ensenya a cuinar als més petits.