El balcó de l'habitació de l'Aurora s'obre a la plaça de la Farga, al barri de la Bordeta de Sants. Assegura que, des de fa uns dos anys, li és molt difícil dormir. AURORA TOST, veïna "Fatal. Però més que fatal. Hi ha dies que estic tant que agafo un matalàs i me'n vaig a dormir allà al final. Per agafar i marxar. Si no hem marxat és perquè no hem pogut." Com l'Aurora, molts veïns de la plaça es troben en la mateixa situació. ELÍAS UGART, veí "Impossible de suportar. Quan arriba l'hora d'aixecar-te dius 'caram, és que no he dormit'. I així, un dia, un altre dia i un altre dia..." El problema és aquest. El soroll que fan els camions de recollida d'escombraries durant la nit. Segons els veïns entre les 11 de la nit i les set del matí passen entre quatre i cinc vegades, depenent del dia de la setmana, per recollir cada tipus de rebuig. A més, el fet que a la plaça hi hagi fins a tres grups de contenidors fa que s'hi estiguin una bona estona. Els veïns també denuncien que els vehicles excedeixen sistemàticament els límits de velocitat de la plaça. "DANIEL SEREROLS, veí "Abans ens trobàvem fa tres anys un camió que recollia totes les escombraries. Ara ens trobem que sí, que és selectiva però no podem descansar." L'Ajuntament assegura que és conscient del problema del soroll i ja ha dut a terme algunes accions per pal·liar la situació. Ara bé, reconeixen que no han estat suficients. JORDI MARTÍ, regidor del districte de Sants-Montjuïc "No descartem cap mesura més radical. Perquè, evidentment si amb les petites modificacions que s'han fet que són les que tècnicament són més factibles, no aconseguim que el veïnat se senti satisfet, nosaltres ens veurem obligats a prendre altres mesures." Des del consistori expliquen que encara hi ha una reunió pendent per valorar com es pot mitigar el problema.

Els veïns asseguren que les mesures que s’han pres des del consistori són insuficients i exigeixen una solució. A més denuncien que els camions d’escombraries excedeixen sistemàticament els límits de velocitat de la plaça, que en alguns trams són de 10 km/h.

De moment, el govern municipal ha avançat lleument l’hora de pas d’alguns dels camions. També, segons expliquen, van fer modificacions mecàniques en alguns vehicles per fer-los menys sorollosos. A més, van advertir els conductors que fossin especialment curosos en el moment de travessar la plaça.

L’Ajuntament reconeix que el problema del soroll no s’ha solucionat. Per això no descarta prendre mesures més “radicals”.