Quan faltaven pocs minuts per a les cinc de la tarda els portants ja es preparaven... "Un poquito nervioso si. Por los familiares que estan en el cielo, lo estan haciendo por ellos." Mentre dins de l'església ultimaven els preparatius a fora, al carrer, centenars de persones esperaven l'inici de la processó. "Quants anys fa que venim? Sis o set. Ens agrada molt per la fe que té la gent." Molts s'han emocionat quan la imatge del Jesús del Gran Poder, per fi, ha sortit per la porta. Minuts més tard ho ha fet la de l'Esperança Macarena. I la processó ha començat el recorregut avançant a poc a poc pel carrer d'Hospital. "Nada más que empiezan ya no puedo ni hablar. No me sale ni la voz de lo que se siente." "Yo hace mucho tiempo que vengo. Me gusta mucho esta procesión." "Yo que no puedo bajar a Andalucía vengo aquí porque me encanta. Es una procesión muy bonita." "Milers de persones s'han acostat fins al centre de la ciutat per veure de prop les imatges del Jesús del Gran Poder i de la Verge de la Macarena. També molts turistes que aquests dies estan de vacances a la ciutat." "No tenim res semblant als Estats Units. És molt interessant veure-ho." El moment més esperat de la processó es produirà d'aquí a uns minuts, cap a dos quarts de nou del vespre.

La confraria del Nostre Pare Jesús del Gran Poder i Esperança Macarena ha aplegat milers de persones. Com cada any, ha captivat alguns turistes i no hi han faltat ciutadans d’origen andalús que no es volien perdre una tradició tan arrelada a la seva terra. El moment més emotiu de la processó ha estat a les 20.45 h quan les dues imatges s’ha trobat a la plaça de la Catedral.

D’altra banda, la processó de la de la Nostra Senyora de les Angústies ha enfilat a les 19 h cap a l’església de Sant Jaume. Per treure la Mare de Déu de l’església, els portants han hagut de treure la imatge de genolls. Després ha continuat un seguici que acabarà al davant de la Catedral, on coincideix amb el final de la processó de la Macarena i el Gran Poder.

La pluja impedeix treure els passos a l’Hospitalet

Menys sort han tingut els seguidors de la processó laica de l’Hospitalet de Llobregat. Aquest matí la pluja ha obligat els confrares de la 15+1 a suspendre el pas, per segon any consecutiu. Les cares dels devots ho deien tot. S’han hagut de conformar a veure la imatge, que poc després ha tornat a entrar a l’església.