És la concentració de molins de vent amb què avui s'ha volgut destacar la importància de l'energia eòlica perquè no genera substàncies tòxiques ni produeix residus sòlids. Més enllà dels actes reivindicatius, la d'avui ha estat una jornada lúdica i molt familiar. De fet, als pares els ha tocat suar perquè funcionessin els aparells de música... o per fer girar les atraccions de fira. Avui, coincidint amb el Dia de la Terra, Espanya ha entrat en deute ecològic, és a dir, que tot el que queda de l'any continuarem consumint per sobre de la nostra capacitat. I si tots els països del món fessin com Espanya, necessitaríem tres planetes Terra per cobrir les nostres necessitats. PEP PUIG, promotor del Dia de la Terra a Catalunya "Que el 22 d'abril haguem esgotat ja la capacitat de regeneració del sistema vol dir que vivim per sobre dels llindars que haurien de ser raonables ecològicament parlant." I entre les 300 entitats artesanals i associacions que han participat a la Fira per la Terra, també s'hi han presentat algunes novetats, com aquesta cuina solar. MANEL RIVERO, Intiam Ruai "Concentrem tota la calor en un punt. En un punt focal. I en aquell punt focal posem una olla i podem cuinar perfectament qualsevol cosa que habitualment cuinem a casa. Només amb el fluxe del sol, vol dir: gratuït, renovable, no s'esgota i no contaminem." De moment, més de mil catalans ja cuinen d'aquesta manera i diuen els seus creadors que es pot convertir en una bona opció per als països en vies de desenvolupament.

Cada any els organitzadors del Dia de la Terra a Catalunya dediquen la jornada a una energia renovable diferent. Aquest cop s’ha volgut destacar la importància de l’energia eòlica, perquè no genera substàncies tòxiques ni produeix residus sòlids. Més enllà dels actes reivindicatius, la d’avui ha estat una jornada lúdica i molt familiar, amb activitats per a tots els públics.

A més a més, avui, just la jornada en què se celebra el Dia de la Terra, Espanya ha entrat en deute ecològic. Això vol dir que tot el que queda de l’any continuarem consumint per sobre de la nostra capacitat. I si tots els països del món fessin com Espanya, necessitaríem tres planetes Terra per cobrir les nostres necessitats.

Amb la celebració del Dia de la Terra s’han acabat els actes de la dissetena edició de la Fira i el Mercat per la Terra, en què hi ha participat 250 entitats artesanals i un centenar d’associacions i ONGs