Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes i una dona per simular el segrest d’un d’ells per cobrar-ne un rescat. La policia va tenir coneixement dels fets quan uns amics de la víctima simulada, als quals els reclamaven els diners del rescat, van decidir denunciar-ho. Van explicar que un grup de deu homes àrabs, de parla francesa, havien segrestat un amic seu al Port Olímpic de Barcelona i que els demanaven un rescat per alliberar-lo. Després de diverses investigacions van descobrir que el segrestador, el fals segrestat i la seva dona estaven conxorxats i que, en realitat, havien simulat el segrest amb la finalitat de poder cobrar els diners dels seus amics.

Un cop els agents van reunir tots els indicis que apuntaven que es tractava d’una simulació de delicte, es va poder confirmar que es tractava d’un muntatge i que no havia existit cap segrest. Sembla que la falsa víctima va simular el seu propi segrest, conxorxada amb el segrestador, i que va utilitzar la seva dona per exigir el pagament del rescat fingit als seus amics, i denunciants dels fets.

Aclarits els fets, els Mossos van procedir a detenir les tres persones, d’origen marroquí, com a presumptes autores d’un delicte de simulació de delicte. L’article 457 del Codi penal castiga amb pena de multa qui simuli ser responsable o víctima d’una infracció penal o en denunciï una d’inexistent.