Una de les ratxes més fortes de vent s’ha detectat a la zona del port, amb 74 km/h. Des de les 13.50 h fins a les 17.30 h no hi ha hagut activitat al port de Barcelona, de manera que durant tres hores i mitja no ha entrat ni ha sortit cap vaixell, ja que els pràctics, les embarcacions que guien els vaixells per atracar o sortir al mar, no podien operar. El vent també ha fet bolcar diversos contenidors buits que es troben a les instal·lacions. L’activitat marítima no es restablirà fins que el vent afluixi.

La Guàrdia Urbana també ha tancat per precaució el Parc Güell, que no es reobrirà fins que les ratxes disminueixin. Els visitants que havien comprat l’entrada anticipada demanen que se’ls retornin els diners. Es recomana tancar portes i finestres, recollir tendals i retirar testos. També s’aconsella evitar activitats a l’aire lliure.

parc güell tancat vent

Una altra de les incidències —ja resoltes—, com a conseqüència del vent, ha estat al barri del Poblenou, on s’ha produït un petit incendi en una de les sortides d’emergència de la parada de metro de la Llacuna. S’hi ha acumulat borró a causa de la caiguda del fruit dels plàtans, que es podrien haver incendiat per una burilla de cigarreta. A part de branques, també s’han vist motos caigudes com a conseqüència de les ratxes de vent, per exemple, a l’avinguda Diagonal.

moto vent

Protecció Civil de la Generalitat també ha activat en fase d’alerta el pla Ventcat. Fins a les vuit de la tarda han rebut una vuitantena de trucades de barcelonins.

Afectacions d’activitats programades

El vent ha afectat també activitats que s’havien programat al carrer, com el mercat Downtown Market que s’ha instal·lat aquest cap de setmana a la plaça exterior del Maremàgnum. S’hi estarà fins dilluns però aquest dissabte les parades de roba i d’artesania han hagut de plegar abans d’hora pel vent. El que sí que s’ha mantingut ha estat la programació musical i les furgoteques de menjar.