Els Mossos van iniciar una investigació el mes d’abril en rebre diverses denuncies de víctimes de robatoris a la via pública i al metro de Barcelona. Algunes de les víctimes, fins i tot, havien patit agressions amb arma blanca. En una primera fase de la investigació els agents van detenir dos joves de 18 i 19 anys com a presumptes autors de quatre robatoris amb violència, un delicte de lesions i dues faltes de lesions. Per aquests delictes el jutge va decretar l’ingrés a presó dels dos detinguts.

A partir de les informacions aconseguides en el registre del domicili d’un dels detinguts, els investigadors van poder identificar i detenir un menor d’edat, que seria l’autor d’11 robatoris violents, dos delictes de lesions i set faltes de lesions. El menor era qui utilitzava un ganivet per robar a les víctimes les seves pertinences i per agredir-les posteriorment. Fins i tot, en un dels robatoris va fer-li talls en forma de creu a una de les víctimes per evitar que el denunciés.

Pel que fa al quart autor dels fets, els investigadors van poder identificar-lo però no detenir-lo perquè ja es trobava a presó per set robatoris violents més comesos al districte d’Horta-Guinardó i a Barberà del Vallès.

La investigació continua oberta i els Mossos d’Esquadra no descarten que es puguin produir més detencions.