Entre les persones que han acudit a donar suport al periodista, també hi havia els diputats al Parlament Josep Vendrell (ICV), Ferran Pedret (PSC) i David Fernández (CUP), així com el diputat d’EUiA al Congrés, Joan Josep Nuet. Un grup de periodistes vinculats a la plataforma Mitjans en Lluita també hi ha acudit. Molts altres activistes i professionals dels mitjans han mostrat la seva solidaritat amb Cazorla a través de Twitter, fent servir l’etiqueta #BertranLlibertat. Cazorla assegura que ha patit maltractaments per part dels Mossos. La policia argumenta que el periodista estava visiblement alterat i els ha insultat.


[Foto: @aPelRoig]

La versió de Bertran Cazorla -publicada aquest matí pel mitjà per al qual treballa, ‘La Directa’– és que a les sis del matí caminava pel carrer Nou de la Rambla i s’ha aturat en veure com una patrulla dels Mossos identificava un ciutadà just davant de la comissaria. De cop i volta, i segons el testimoni de l’amic que l’acompanyava i que ha quedat en llibertat, un agent l’ha empentat fins a les portes de la comissaria.

El periodista i el seu amic han quedat retinguts a la comissaria, on denuncien que han rebut cops i amenaces. En el moment que els agents els han comunicat que quedaven en llibertat, Cazorla ha demanat que li retornessin el DNI i un dels policies l’ha començat a insultar en un primer moment i després l’ha agredit llançant-lo a terra. En aquest moment, sempre segons el periodista, ha començat l’atonyinament a terra per part de quatre agents uniformats que s’havien tret el número de placa.

El noi que acompanyava Cazorla, l’han retingut entre altres tres mosses d’esquadra i l’han arrossegat cap a l’exterior, mentre el periodista cridava indefens a terra i se succeïen els cops de puny i les agressions.

La història és ben diferent segons el comunicat dels Mossos d’Esquadra: pels vols de les set del matí, uns agents estaven parlant amb un ciutadà davant de la comissaria de Ciutat Vella. En aquell moment, un noi, que anava amb un grup de persones, se’ls ha acostat i els ha insultat.

Els agents han demanat a aquesta persona que s’identifiqués, moment en què un altre jove del grup també ha començat a insultar els policies. Els mossos han demanat a aquestes dues persones que entressin dins de la comissaria per tal de ser identificades.

Segons han informat els Mossos, una vegada a dins, se’ls ha identificat i se’ls ha comunicat que serien denunciats, mentre els agents continuaven rebent insults i amenaces d’un dels nois, que estava molt nerviós. Quan els mossos han comunicat als dos joves que ja podien marxar, el noi més alterat ha agafat un joc de claus i s’ha llançat a sobre d’un dels policies, mentre el colpejava.

Dos agents més han intentat detenir el jove, que s’hi resistia activament, i fruit d’aquest forcejament els tres agents han resultat ferits lleus. El detingut ha estat traslladat al CAP Pere Camps, segons els Mossos, perquè es verifiqués que no patia cap mena de lesió que no fos derivada de la resistència a la mateixa detenció. Els tres agents del cos de Mossos d’Esquadra han hagut de rebre assistència al mateix ambulatori per diferents lesions causades pel detingut.

Posteriorment s’ha traslladat al jove a la comissaria de les Corts on, després de declarar, a un quart de cinc ha quedat en llibertat amb càrrecs. Ara el detingut serà citat per declarar al jutjat de guàrdia.