Es tracta d’un esdeveniment que acull la recerca i la innovació tecnològica i científica que es fa a Catalunya i la posa a l’abast del ciutadà. Mitjançant un ampli programa d’activitats, com ara tallers, xerrades i experiments, els visitants poden descobrir i explorar de manera entretinguda aquest món de la ciència i la tecnologia i conèixer els descobriments més actuals.

L’edició d’enguany gira entorn de quatre eixos temàtics:

Per terra, mar i cel, on es podrà estudiar la vida dins el gel marí de l’Antàrtida, esbrinar per què cada estiu les meduses envaeixen el mar Mediterrani, observar el Sol durant el dia i els anells de Saturn durant la nit o bé tripular el simulador del transbordador americà Space Shuttler i viure les sensacions que tenen els astronautes durant el llançament i la sortida a l’espai.

Viatge al present: tots Som ciborgs! En aquest bloc es pot veure com la tecnologia és capaç de transformar l’entorn immediat de les persones. Un dels punts forts d’aquest any és la robòtica. Durant tot el cap de setmana s’hi poden veure les demostracions de diferents robots com ara el REEM, que resol situacions de la vida domèstica; l’iCub SPECS, que fa tasques relacionades amb l’atenció visual, la interpretació musical, l’exercici físic o la destresa manual; o la robot Tibi, una robot assistencial en entorns urbans capaç de cooperar amb els humans.

Salut, alimentació i esport. Un espai on els visitants podran passar per diferents controls i conèixer quina és la seva força, resistència i velocitat; també podran descobrir algunes de les eines d’entrenament del CAR o saber com portar un estil de vida saludable.

I, finalment, ciutats intel·ligents, en què es debat sobre el funcionament de les ciutats, fàbriques i cases del futur, s’explica com canviaran la manera de moure’s els vehicles elèctrics i quines facilitats ens aportaran els sensors intel·ligents.