El Consell Interuniversitari de Catalunya ha obert un expedient informatiu per descobrir per què s’han produït incidències i errors en almenys cinc dels exàmens de les proves de selectivitat. Els exàmens, que van acabar dijous, van causar confusió en molts estudiants. Els alumnes van detectar diverses errades als enunciats de les proves. La primera va ser a l’examen de matemàtiques, en què un error en l’enunciat d’una pregunta va causar el desconcert dels estudiants. Altres errades es van produir a les proves de matemàtiques aplicades a les ciències socials, a les de geografia i a les de llengua catalana i castellana.

Divendres, l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) va demanar la repetició d’aquest examen de matemàtiques, que consideren l’error més greu de tots els que s’han produït en aquestes proves de selectivitat del juny. El sindicat d’estudiants també va exigir que el govern assumeixi responsabilitats en forma de dimissions.

Aquest diumenge, Claudi Alsina, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, que organitza les proves d’accés a la universitat, ha declarat a Catalunya Ràdio que l’examen de matemàtiques no es repetirà pas. Alsina ha explicat que la comissió de coordinació de les PAU està investigant com i per què es van produir els errors esmentats i que els correctors ja valoraran les circumstàncies en què els estudiants van completar l’examen, tenint en compte les indicacions que van rebre als diferents centres on es feia.