Una d’elles va denunciar els fets i això va permetre iniciar-ne la investigació

. La jove, que viu amb els seus pares a Nou Barris, va explicar que havia conegut una persona a través de Facebook que l’havia comminat a tocar-se davant la càmera. En cas de no fer-ho, l’havia amenaçat de fer públiques imatges seves en biquini. La policia va poder esbrinar de qui es tractava, se li va intervenir l’ordinador i, a dins, s’hi van localitzar captures de pantalla de converses mantingudes amb les noies i diverses fotografies d’adolescents. Els agents també hi van trobar un vídeo en què apareixia una menor realitzant postures i un segont enregistrament, fet amb càmera oculta, de dues joves mantenint relacions sexuals.

De les converses que el noi havia conservat, en queda provat, segons els Mossos, que el detingut les incitava a tocar-se els pits i els genitals. Ell les enganyava fent-se passar per persones diferents (algun cop donava la seva identitat) i sempre amb l’objectiu de guanyar-se’n la confiança i rebre’n un benefici de caire sexual. Una vegada obtingut el que volia, podia així continuar amb aquesta pràctica sota amenaça si ho explicaven als pares. En ocasions, suposadament va reclamar, a canvi de diners o drogues, poder trobar-se amb les seves víctimes i tenir sexe amb elles, molts cops després de mentir-les amb informacions que generaven en algunes adolescents falses expectatives, com ara poder tenir-hi una relació seriosa i duradora. Al noi, de nacionalitat espanyola i veí de Calella, li imputen per tot plegat diversos delictes: corrupció i prostitució de menors, pornografia infantil i coaccions.

Els Mossos recorden que els menors que naveguen per Internet no han d’enviar fotografies si se’n desconeix el destinatari, ni han de publicar tampoc cap dada personal que permeti identificar-los.