Salts com aquests estan prohibits a la plaça dels Àngels. Això no treu, però, que continuï sent un dels llocs preferits pels patinadors. La gran majoria dels que practiquen aquí són turistes. Aquest grup, per exemple, ha vingut des de França atret pels X Games i la fama de la ciutat com a referent dels amants del monopatí. "Esta ciudad tiene una identidad de skateboard muy interesante. Todo el mundo conoce Barcelona por el skateboard". El MACBA és, precisament, un dels punts assenyalats en el mapa de la recepció de l'Hostal Sant Jordi Sagrada Família. Quan van obrir fa dos anys van decidir ambientar-lo seguint l'estètica "skate" i atreure així un perfil de turista en expansió. MARTA VENTURA, directora de Sant Jordi Hostels "Barcelona és un dels referents mundials de l'skate, moltíssima gent ve per aquest esport, hi ha molts parcs i és un dels esports urbans més de moda." Amb els X Games a tocar ara mateix freguen ja, des de fa dies, el 100% d'ocupació. En Duda treballa a l'hostal, és patinador i defineix Barcelona com un dels millors llocs del món per practicar aquest esport. DUDA CASTRO, responsable de màrqueting "Hay muchos bordillos, todo es perfecto. Parece que Barcelona fue hecha para patinar." El "turisme de skate" ha contribuït a fer del monopatí un negoci fructífer a la ciutat. Cada cop hi ha més botigues especialitzades. QUIQUE SORIANO, propietari de les botigues Free "Calculamos que el 20% de las ventas son clientes estranjeros..." De fet aquesta és la quarta botiga que la marca Free, uns dels pioners a Barcelona, obre a la ciutat. Avui, precisament n'han celebat la inauguració.

Els turistes que vénen a la ciutat a patinar han contribuït a fer del monopatí un negoci fructífer. Cada vegada hi ha més botigues especialitzades. Sense anar més lluny, una de les cadenes pioneres d’aquest esport a Barcelona, la Free, acaba d’obrir una nova botiga a la Diagonal.

Nous parcs per patinar

L’interès creixent en l'”skate” ha fet moure fitxa a l’Ajuntament, que ja va anunciar que es construiran dues instal·lacions noves per patinar, una a Nou Barris i una altra a les Corts. També s’ampliarà la de la Mar Bella. A més, l’organització dels X Games s’ha compromès a regalar una altra infraestructura després de l’últim any dels jocs. Actualment hi ha tres parcs en funcionament: el de Canyelles, el de la Mar Bella i el del Fòrum.

Multes per als infractors

L’ordenança municipal prohibeix explícitament fer ús del mobiliari urbà per fer acrobàcies amb patins. Les multes per als infractors poden arribar als 1.500 euros.