Aquestes mares del barri de Sant Andreu ja fa dies que es mobilitzen perquè els seus fills no han pogut entrar a l'escola que han triat les famílies en primera opció. Avui han entregat al Consorci d'Educació de Barcelona 600 signatures per reclamar-hi una solució. ANNA GIRALT "Els que no hem entrat estem en un procés d'espera segons el que decideixi el Consorci. El que passa és que nosaltres ens manifestem perquè d'entrada no hem pogut triar l'escola dels nostres fills i segon perquè no sabem on anirem a parar, i estem en espera de que ells prenguin decisions." Una situació similar a la que passa a la Sagrera, on les mateixes famílies asseguren que 52 infants s'han quedat sense plaça a la primera de les opcions que havien triat. Des del Consorci d'Educació asseguren, però, que cap infant no es quedarà sense plaça i, a més, la tindran amb garanties. MANEL BLASCO, gerent del Consorci d'Educació de Barcelona "Totes les famílies de Sant Andreu tindran una plaça en el mateix barri on estan vivint en aquest moment. Hem creat places suficients perquè a tothom se li pugui assignar. Ho hem fet, en el cas de Sant Andreu, aportant un grup extraordinari a l'Escola Eulàlia Bota, una ràtio de 26 en el conjunt d'escoles del barri de Sant Andreu, i en el barri de la Sagrera, una ràtio de 27 i, en aquest cas, no aportant cap grup extraordinari." Altres barris com Gràcia, el Poblenou o el conjunt del distrcite de l'Eixample també tenen més demanda que oferta si bé des del Consorci asseguren que ho resolen amb els mateixos criteris que els de la Sagrera i Sant Andreu. Cal dir també que de les 14.050 places de P3 que hi havia per al curs vinent se n'han sol·licitat durant la preinscripció poc més de 12.800. I d'aquestes, només a unes 300 se'ls ha hagut d'assignar una plaça d'ofici, és a dir, una escola que no havien posat en cap de les opcions.

El dia 24 de maig totes les famílies de la ciutat que hagin sol·licitat plaça de P3 per al curs vinent sabran quina escola se’ls ha assignat. Els pares, però, ja poden deduir pel número de sorteig que els ha tocat si tenen lloc o no al centre escolar que han triat com a primera opció. Pares i mares de la Sagrera asseguren que hi haurà 52 famílies que no han pogut entrar a l’escola que havien triat com a primera opció; en el cas de Sant Andreu, els pares en comptabilitzen 62. Altres barris com Gràcia, el Poblenou o el conjunt del districte de l’Eixample també tenen més demanda que oferta si bé des del Consorci asseguren que ho resolen amb els mateixos criteris que els de la Sagrera i Sant Andreu.

Les dades dels pares no coincideixen amb les que disposa el consorci d’educació, que redueix a 11 les famílies sense plaça a la Sagrera i a 15 les de Sant Andreu. En aquests casos , serà el propi consorci el que assigni d’ofici aquestes places. Es calcula que al conjunt de la ciutat s’hauran d’assignar d’ofici un 3’3% de les places.