Els Mossos d’Esquadra han detingut un home per ser el presumpte autor d’una trentena de robatoris a comerços de Ciutat Vella i l’Eixample. Segons informa la policia, el lladre utilitzava una tapa de clavegueram per trencar els vidres dels aparadors dels locals. Un cop a dins, robava els diners de les caixes enregistradores, roba i altres objectes de les botigues.

La investigació es va iniciar el desembre passat i la detenció es va produir el 22 de febrer, quan la policia catalana va detenir “in fraganti” un home que acabava de trencar els vidres d’una botiga al carrer de Pelai. Els agents van impedir el robatori i van sospitar, pel “modus operandi”, que podria estar relacionat amb altres robatoris que estaven investigant. El visionament de les càmeres de videovigilància va permetre identificar-lo i concloure que el detingut estava relacionat amb una trentena de robatoris comesos en tres mesos a Ciutat Vella i l’Eixample.

L’home acumula 28 antecedents policials per robatoris. Després de la detenció va passar a disposició judicial i el jutge en va decretar l’ingrés a presó.

En algunes ocasions, el lladre actuava amb còmplices, que feien tasques de vigilància i col·laboraven amb ell per sostreure el material robat. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions, perquè els mossos han pogut identificar altres persones que en ocasions actuaven amb ell.