Un passatger de nacionalitat italiana procedent de les illes Seychelles ha estat interceptat a l’aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-el Prat amb 76 cries vives de tortuga dins l’equipatge. Les tortugues, de l’espècie “Aldabrachelys gigantea”, una varietat protegida, són terrestres i tenien entre un i dos anys.

Agents del Servei Fiscal de la Guàrdia Civil, en col·laboració amb l’Agència Tributària, van fer la troballa quan l’home intentava creuar la duana de l’aeroport barceloní divendres, 5 d’abril, a dos quarts d’11 del matí a la Terminal 1. El passatger va arribar a Barcelona en un vol procedent de les illes Seychelles (l’Àfrica Oriental) amb escala a Doha (Qatar).

El Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Barcelona es va fer càrrec de les tortugues i de la instrucció de diligències per un presumpte delicte relatiu a la protecció de la flora, la fauna i animals domèstics. Les cries es van dipositar cautelarment al Zoo de Barcelona i al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya.

Espècie protegida

Aquestes tortugues, originàries de l’arxipèlag de les Seychelles, es consideren una de les més grans del món. En el cas dels mascles pot arribar als 250 quilos i les femelles poden pesar fins a 165 quilos. Es caracteritzen també per la seva longevitat, ja que poden arribar a viure 165 anys.