El comissari en cap de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona dels Mossos d’Esquadra, Carles Anfruns, ha adreçat un missatge “d’absoluta i sincera lleialtat” a la judicatura. Ho ha dit en l’acte de celebració del Dia de les Esquadres a Barcelona, que s’ha celebrat al Palau de Congressos. En el seu discurs, Anfruns ha defensat “l’ADN” del cos de la policia catalana “malgrat el soroll mediàtic” i “independentment del color des del qual ens vulguin mirar”, ha dit.

L’acte d’aquest any s’ha obert al públic, després que l’any passat es va fer a porta tancada per l’aplicació del 155. Estava previst que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el clausurés, però finalment no ha pogut assistir-hi i l’ha substituït el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, que ha lloat la col·laboració entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana.

Durant la cerimònia, s’han presentat diverses condecoracions, entre les quals una placa a la Unitat de Seguretat Ciutadana del districte de Ciutat Vella per la seva tasca policial.

Buch encoratja el cos davant les “crítiques injustes”

El conseller d’Interior, Miquel Buch, no ha assistit a l’acte a Barcelona. Ha anat a la celebració que s’ha fet aquest dimarts al Camp de Tarragona. Buch ha encoratjat els Mossos d’Esquadra a fer cas omís de les “crítiques injustes” que, ha dit, tenen la intenció de “desprestigiar” el cos i a superar-ho amb professionalitat. Segons Buch, aquests “atacs” formen part d’una “voluntat caduca”. “S’atrapa més aviat un mentider que un coix”, ha afirmat durant l’acte.

Buch ha lloat la tasca del cos policial en moments “complicats i difícils” com els atemptats del 17 d’agost del 2017. En aquest sentit, ha advertit que apareixeran més “adversitats” i “reptes” a superar i que el cos creixerà amb la incorporació de 2.000 agents en els pròxims tres anys. Tot això, el mateix dia que el TSJC ha reobert la causa contra Buch per desobediència l’1-O.