La Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Ciutat Vella va detenir 4.788 persones el 2018, o el que és el mateix, una mitjana de 13 persones al dia. Això suposa un increment del 37,7% respecte a l’any anterior. A més, també van fer 1.313 detencions per ordre judicial, cosa que situa el total d’arrestos en un any en 6.101 persones.

Són dades que es van donar a conèixer aquest dimarts en l’acte del Dia de les Esquadres a Barcelona. Durant el 2018, aquesta unitat va intervenir en 37.914 incidents, fet que suposa una mitjana de 103 al dia. Pel que fa a les identificacions, van ser-ne 27.192, que en part s’engloben dins un pla que va començar l’1 de novembre per prevenir la venda de drogues i incrementar la percepció de seguretat.

Per tot plegat, el cos ha fet un reconeixement a la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Ciutat Vella en l’acte del Dia de les Esquadres que ha celebrat la Regió Policial Metropolitana de Barcelona al Palau de Congressos, on el cap del cos a la ciutat ha promès lleialtat a la judicatura. Durant l’acte, el sots-inspector en cap de la Unitat, Víctor Martín,  ha explicat que la comissaria té sovint saturació per l’alt nivell de delinqüència de la zona.

Acollida de menors no acompanyats

En aquest sentit, Martín ha retret al Govern que la comissaria ha hagut d’afrontar la problemàtica dels menors no acompanyats, a qui van acollir algunes nits per falta de places als centres de la Generalitat. “Hem donat de vegades una resposta assistencial més enllà del que pertocaria policialment i que hauria de ser exercida pels organismes competents”, ha dit.