Almenys una persona ha estat detinguda i quatre més han estat identificades aquest dimarts al vespre en el marc d’una protesta amb motiu de l’aniversari de l’1 d’octubre. Després de la marxa de commemoració del segon aniversari del referèndum organitzada per l’ANC -que ha aplegat unes 18.000 persones, segons la Guàrdia Urbana- una cinquantena de persones han seguit manifestant-se a diversos indrets i han tallat durant uns minuts la travessera de Dalt, moment en què s’han produït la detenció i les identificacions.

Després de la manifestació convocada per l’ANC, unes 200 persones s’han dirigit cap al davant de la comissaria de la Policia Nacional a la via Laietana. Allà han cridat consignes a favor de l’autodeterminació i en contra de les forces de seguretat davant d’un cordó policial de Mossos. Els concentrats han intentar fer el mateix al davant de la Delegació del Govern i davant la caserna de la Guàrdia Civil de la travessera de Gràcia, però no han pogut perquè el dispositiu policial els ho ha impedit.

Contenidors a terra i talls de trànsit

Durant el recorregut, els manifestants han cridat consignes a favor de la independència i en contra de la repressió de l’Estat, i s’han llençat alguns contenidors a terra, sense que hi hagi hagut incidents de més consideració.

Una cinquantena de manifestants han tallat durant uns minuts la travessera de Dalt a la cruïlla amb el carrer de l’Escorial. Ha estat aleshores quan els Mossos han intentat dispersar-los, però els concentrats han fugit cap a la plaça de Lesseps.

En aquest moment s’ha produït una detenció per desordres públics i, posteriorment, quatre identificacions de joves que destorbaven el pas d’una furgoneta policial. La resta de concentrats han arribat a la plaça i allà s’han dispersat.