La col·laboració policial internacional ha permès arrestar el fugitiu més buscat de França. Dimarts la Policia Nacional va localitzar i arrestar a l’aeroport de Barcelona-el Prat el ciutadà francès Manuel Dahan, de 49 anys d’edat, considerat per les autoritats gal·les com un dels delinqüents més perillosos des de la dècada dels 90.

Dahan va ser detingut en arribar a Barcelona procedent d’Israel, en compliment d’una ordre europea de detenció i entrega emesa per França, que l’acusa de segrest i crim organitzat. Se li atribueix el segrest, en col·laboració amb quatre individus ja detinguts, de tres agents immobiliaris a París, pels quals van exigir el pagament de 40.000 euros. Segons les investigacions de la policia francesa, Manuel Dahan (que s’havia fugat d’una presó on complia ja una condemna) era el cap del grup que va materialitzar el segrest. A més, se’l considera el cervell de nombrosos robatoris amb violència i intimidació a furgonetes blindades i joieries, homicidis i extorsions comeses a França durant la dècada dels 90.

A més del detingut, dues persones han estat arrestades a Sabadell i Badalona per tenir en vigor dues ordres de detenció europees emeses per Itàlia i Alemanya.