Actualment l’Acadèmia de Suboficials de Talarn només té alumnes en el darrer trimestre de l’any, de setembre a desembre, i la voluntat del Ministeri de Defensa és la de trobar una sortida estable a la instal·lació. L’alcalde de Tremp, Víctor Òrrit, es planteja diverses alternatives, una de les quals seria traslladar el Regiment de Muntanya del Bruc cap al Pallars, fet que permetria poder planificar altres usos per a les casernes.  L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s’ha compromès a fer arribar al ministre Pedro Morenés la proposta.

Un espai per a ús ciutadà

L’Ajuntament de Barcelona havia demanat reiteradament la cessió de la caserna del Bruc per fer-hi equipaments. El 2007, el Plenari de l’Ajuntament ja va aprovar reclamar per a la ciutat del quarter del Bruc, però el Ministeri de Defensa va assegurar que necessitava les instal·lacions per a usos militars. La iniciativa va ser frenada al Congrés pel PP i el PSOE el 2008. La darrera proposta l’havia impulsada ICV-EUiA i va comptar amb l’oposició del PP.

L’espai és propietat del Ministeri de Defensa i està dedicat a usos militars.  El setembre de 2011, un grup d’efectius del Regiment de Muntanya del Bruc van ser fotografiats fent exercicis militars a la serra de Collserola, un fet que va aixecar protestes d’alguns partits.