Fa més de tres mesos que els treballadors del SOC també celebren el seu divendres negre. Avui, però, ha tingut més sentit que mai. 324 orientadors, que assessoren als aturats que busquen feina, passaran a engreixar a partir de demà les llistes de l'atur. Tots havien estat contractats amb plans d'ocupació i alguns havien encadenat contractes temporals des de feia cinc anys. Els treballadors asseguren que és conseqüència directa de la retallada del govern central a les polítiques d'ocupació, que rebaixa més d' un 54 per cent la partida destinada a les comunitats autònomes. Denuncien, però, que les polítiques d'austeritat del govern català tampoc no hi ajuden gaire. ANAÏS FERNÁNDEZ, Assamblea SOC "El que ja s'està produïnt és una privatotzació d'aquests serveis públics, seran les ETT's, seran les agències de col·locació les que realitzaran moltes de les tasques de manera gratuïta han vingut realitzant des de fa molts anys al SOC i s'acabarà produïnt el desmentallament final." Les previsions dels sindicats no són tampoc gaire esperançadores. Calculen que més d'un terç de la plantilla, entre interins, personal laboral i orientadors, pot ser acomiadat abans d'acabar l'any.

Els treballadors del SOC han denunciat aquest divendres que un terç de la plantilla del Servei d’Ocupació de Catalunya està amenaçada com a conseqüència de les retallades que s’estan aplicant en el sector públic i també en els serveis i plans d’ocupació. Segons les previsions dels sindicats i dels mateixos treballadors, la manca de pressupost per tirar endavant programes dirigits als aturats pot provocar l’acomiadament de més de 300 orientadors, 280 interins i un centenar de laborals durant els propers mesos. Això, sumat als 324 treballadors no funcionaris que s’han quedat sense feina aquest divendres després que no se’ls hagi renovat el contracte.

Els treballadors, a més, denuncien que les retallades també afectaran el servei que s’ofereix des del SOC. Consideren que perdrà qualitat ja que, diuen, no podran fer programes de formació i seguiment personalitzat a les persones aturades. Els sindicats i l’Assemblea de Treballadors han demanat que es revisin els pressupostos i que s’aposti pels programes d’ocupació ja que asseguren que són la manera de pal·liar l’atur.