La investigació, que ha dirigit el grup de frau per Internet i delictes tecnològics de Catalunya, va començar arran de les denúncies de les víctimes. Seguint la pista de diversos documents i transaccions econòmiques, la policia va descobrir que un grup de persones operava des de l'any 2013 en webs d'anuncis. Els integrants de la xarxa, que actuava a Barcelona, es feien passar per particulars que posaven a la venda els seus telèfons mòbils a preus de ganga. Els clients, en aquest cas víctimes, hi contactaven a través d'un número de telèfon que apareixia als portals. Per donar més credibilitat, els estafadors els enviaven fotografies dels productes anunciats. A més s'identificaven amb DNI copiats d'altres persones que ja havien estat estafades. Els perjudicats ingressaven els diners en números de compte de gent que col·laborava amb l'organització, i que a canvi d'una comissió del 30%, portava els diners en efectiu als caps de la banda. Identificar els integrants de la xarxa i arrestar-los no ha estat fàcil, ja que l'ús d'Internet, les identitats usurpades i els canvis constants de número de telèfon en facilitaven l'anonimat. La majoria dels 7 detinguts estan establerts a Barcelona, als barris del Raval i Trinitat Vella. Se'ls acusa de 13 delictes d'estafa, d'usurpació d'identitat i de pertinença a organització criminal.

La Policia Nacional ha detingut set persones que formaven part d’un grup criminal que operava des d’un pis del carrer de la Lluna, a Ciutat Vella, i un altre pis del carrer de Finestrelles 43, a Nou Barris. Es dedicaven, presumptament, a estafar persones que s’interessaven per la compra de mòbils de  gamma alta, a través d’Internet.

Les persones interessades a comprar algun dels productes oferts es posaven en contacte amb els estafadors a través d’una trucada o un missatge a un mòbil i se’ls demanava que fessin un ingrés bancari. Els detinguts obtenien una comissió de l’organització del 30% del cost del producte.

La Policia Nacional, després de rebre diverses denúncies, va descobrir que aquest grup criminal operava en diferents pagines web des de juliol de 2013. Se’ls acusa d’un delicte de pertinença a grup criminal, un parell de delictes d’usurpació d’identitat i 13 delictes d’estafa.