Ja només en queda el cap del famós King Kong del carrer d'Alcolea de Dalt, i la comissió aprofita l'última tarda per celebrar-hi el final de les festes. MARGARIDA ALZINES, presidenta Comissió de Festes d'Alcolea de Dalt "Jo fa molts anys que estic a la comissió i pot ser ha sigut l'any en que la participació de la gent i el flux de gent pel carrer durant tot el dia, ha sigut constant i massiu". Del pastís de noces del carrer de Valladolid tampoc no en queda ni rastre. Aquesta comissió ha començat avui cap a les nou del matí a desmuntar tot el guarniment. MARTA SERRAS i CARMEN SOTO, Comissió de Festes carrer de Valladolid "Muy nerviosos, muy cansados, pero muy emocionados porqué ahir noche fué genial, la despedida de fiestas, y esta mañana nos hemos levantado temprano a desmontar". Tant els serveis de neteja de la ciutat, com els equips encarregats de l'enllumenat han treballat durant tot el dia per tornar a posar a punt els carrers. Avui cap a quarts de vuit del vespre els 18 carrers ja havien desmuntat pràcticament tots els decorats, però no serà fins a les 10 de la nit quan la circulació tornarà a la normalitat. Els responsables de la festa major han valorat positivament el desenvolupament de les festes i el creixement que han tingut durant els últims anys, tot i que han remarcat que no volen créixer molt més. GEMMA SOLSONA, secretària de la Federació de carrers "Volem al cap i a la fi tenir una festa major de barri, no volem que els nostres veïns no puguin gaudir de la festa, primer van ells i després la resta de gent, que realment estan tots convidats". Ara toca descansar, tot i que alguns ja maquinen què fan l'any que ve.

Aquest diumenge s’han fet els darrers actes de la Festa Major de Sants. Durant tot el dia, els serveis de neteja de la ciutat han estat desmuntant els guarniments dels carrers. A partir de les 22 h, tots els carrers recuperen la normalitat.

La secretària de la Federació d’Associacions i Comissions dels Carrers de la Festa Major, Gemma Solsona, ha valorat positivament les festes. “La idea és que es segueixi amb la mateixa dinàmica. Si es pot ampliar a altres carrers o no, ja es veurà. Les subvencions que tenim són les mateixes. Per tant, quan més carrers, més difícil ens és, però volem una festa de qualitat amb les nostres possibilitats”, ha explicat.

D’altra banda, Solsona ha recalcat que no volen “créixer desmesuradament”, ja que estan contents amb el nivell de públic que tenen. “Volem tenir una festa major de barri. No volem que els nostres veïns no puguin gaudir de la festa. Primer van ells i després la resta de gent”, ha afegit, i també ha recordat que “tothom hi està convidat”.

Finalment, la secretària de la federació ha volgut insistir en el tema del civisme. Ha demanat que la gent que visita la Festa Major “intenti mantenir els decorats”, perquè l’esforç que hi posen els voluntaris de les comissions “es vegi recompensat”.