L’anticicló que ens ha estat afectant de manera gairebé ininterrompuda els últims dos mesos (amb un parèntesi a mitjan agost) marxarà lluny. De fet, és molt probable que desaparegui i que el centre d’altes pressions més important en àmbit europeu se situï cap al Regne Unit.

Aquesta situació afavorirà l’entrada de vents de component nord, molt més frescos i associats també a bosses d’aire fred en altura. Unes bosses d’aire fred que, en aquesta època de l’any, tenen més facilitat per reaccionar amb l’aigua del mar Mediterrani, que es troba gairebé en el punt màxim d’escalfor.

Aquesta barreja farà que els propers dies siguin especialment moguts, amb tempestes que podran ser importants en molts punts i acompanyades d’un descens contundent de la temperatura, que portarà un ambient ben digne de la tardor.

D’entrada, aquest dilluns es formarà una línia de tempestes importants al centre de la península que anirà avançant d’oest a est. A Barcelona podrà arribar ja a la matinada, en el que serà el tret de sortida a l’inici de la tardor meteorològica.

El canvi més potent, però, sembla que arribarà entre dijous i divendres, amb tempestes que podran ser encara més intenses i amb un ambient que recordarà més l’octubre que no pas el setembre.

Sembla que aquesta situació es pot allargar ben bé durant la primera quinzena d’aquest setembre, si més no pel que fa a l’ambient de tardor. El risc de més xàfecs i tempestes caldrà confirmar-lo amb el pas dels dies.