A partir de demà, aquest gest tornarà a ser obligatori. Les àrees blaves i verdes, que durant l'agost han estat gratuïtes, deixaran de ser-ho i s'haurà de pagar de nou per aparcar-hi el cotxe. "Los que van en coche lo tienen que pagar, a mi me parece lógico." "Me parece que tendría que ser gratis todo el año porque me parece bastante caro." Amb l'arribada del setembre el que alguns tornen a pagar és la quota del gimnàs. Un bon propòsit per posar el cos a punt per a la tornada a la rutina. De fet, aquí ja s'ha notat l'afluència de gent interessada a apuntar-s'hi. I des del centre asseguren que en aquesta època de l'any és quan més barcelonins es dónen d'alta a les seves instal·lacions. Per tornar a lluir figura, per exemple a la platja, caldrà esperar a l'estiu vinent. Molts banyistes posen el punt final a la temporada aprofitant els últims dies de bon temps. "Estem acabant d'aprofitar aquests dies aquesta calor, i demà ja ens toca tornar a treballar." Aquesta tarda els nens ja no acabaven un llarga jornada a la platja, sinó que sortien del primer dia del casal d'estiu. Una opció que han triat moltes famílies fins que els infants no comencin l'escola. "Avui és el primer dia de casal que oferien aquí i com que hem hagut de començar a treballar ara i no tenim avis disponibles no ens ha quedat una altra que portar-la." Per a alguns, el final de l'estiu és hora de buscar feina. Alguns llocs de treball desapareixen quan s'acosta la tardor. Tot i que aquí no busquen ningú nou per estar darrere el taulell, en aquesta papereria de barri han començat a posar a punt el negoci de cara a l'inici del curs escolar. De fet, avui ha apujat la persiana gran part del petit comerç de la ciutat, que majoritàriament ha tancat a l'agost.

L’afluència de banyistes a les platges de Barcelona no ha afluixat els últims dies d’agost, en part gràcies als visitants estrangers. Alguns barcelonins, però, reconeixen que s’acosta el moment de posar punt final a la temporada, com li passa al Luis Miguel: “Estem acabant d’aprofitar aquests dies de calor i demà ja ens toca tornar a treballar”.

Els que ja han canviat la platja per l’escola són els nens que participen en casals de setembre. Alguns, com el del Centre Esportiu Joan Miró, han començat ja el 31 d’agost per donar servei a les famílies que ho necessiten. “Com que hem hagut de començar a treballar ara i no tenim avis disponibles no ens ha quedat una altra que portar la nena”, explica la Marta.

El canvi de mes també és moment per als bons propòsits, com ara posar el cos a punt en el gimnàs. En el DIR Claris asseguren que aquests dies es nota més gent interessada a apuntar-s’hi i que, de fet, en aquesta època de l’any és quan més usuaris es donen d’alta.

Per a altres, el final de l’estiu és hora de buscar feina. Els llocs de treball estacionals, sobretot els relacionats amb la restauració i l’hoteleria, desapareixen quan s’acosta la tardor. En canvi, per al petit comerç de barri, que majoritàriament tanca a l’agost, arriba el moment de preparar el negoci per a l’inici del curs escolar.