Els Mossos d’Esquadra investiguen l’homicidi d’una dona de 35 anys veïna de Barcelona. La policia ha rebut a les 4 de la matinada un avís que alertava que un home havia ferit la seva parella amb una arma blanca després d’una discussió. Segons ha informat la policia catalana, quan els agents han arribat al pis, han constatat que hi havia una dona amb ferides greus en una habitació. La víctima ha estat traslladada a un centre hospitalari en estat molt greu, on ha mort a les 12 del migdia. L‘home, de 27 anys, ha quedat detingut com a presumpte autor de l’homicidi.

Els veïns s’han apropat fins a la porta de l’edifici on vivia la dona assassinada i hi han deixat espelmes, flors i missatges a la seva memòria.

Aquesta és la segona dona que ha mort el 2018 a la ciutat presumptament a mans de la seva parella, totes dues amb poques setmanes de diferència. La primera tenia 78 anys i va morir a Sants-Montjuïc el 6 d’agost. Segons dades municipals, en tot el 2017 van morir a la ciutat tres dones per violència masclista, mentre que l’any anterior, el 2016, en va ser una.

Minut de silenci

En un comunicat, l’Ajuntament ha condemnat l’assassinat i ha expressat el condol a la família i a les amistats de la víctima. A més, ha activat el protocol de dol establert en casos de feminicidis. Per això, s’ha convocat un minut de silenci demà divendres a les 12 h a la plaça de Sant Jaume.

També recorda que totes les dones que pateixen la violència domèstica tenen al seu abast recursos i serveis a través del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), situat al carrer de Marie Curie, 16 (93 291 59 10). En cas d’urgència poden trucar als telèfons gratuïts d’atenció les 24 hores, cada dia de l’any (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona, 900 703 030) o bé al d’urgències, específic contra la violència masclista, de l’Institut Català de les Dones (900 900 120). Es pot trobar més informació al web municipal.