Els Mossos d’Esquadra han detingut un veí de Sant Andreu de 68 anys que havia amagat la mort del seu germà per continuar cobrant-ne la pensió. L’home feia uns cinc mesos que estava mort i el seu cadàver estava momificat en una de les habitacions del pis que compartien els dos germans.El jutjat de guàrdia de Barcelona ha acordat la llibertat provisional de l’home, que està obligat a comparèixer periòdicament. Està oberta la investigació per possibles delictes d’homicidi i frau a la Seguretat Social.

La trucada d’un veí va alertar la policia, que es va presentar al pis. El detingut els va explicar que el seu germà ja no hi vivia i que no sabia on era. La pudor forta que sortia de l’habitatge va donar credibilitat a les suposicions i, quan van poder accedir al pis, els agents van trobar el cadàver tapat amb uns llençols.

Segons va explicar el detingut, l’home havia mort al març de manera accidental. Tot i que encara se n’ha de fer l’autòpsia, el cadàver no presentava signes de violència. El detingut va explicar que la pensió del seu germà era la seva única via de subsistència i que, per això, no en va comunicar la mort.