vaga neteja barcelona

(ACN) La vaga dels serveis de neteja de Cespa prevista des d’aquest dimecres i fins al 7 de gener a Barcelona s’ha desconvocat a última hora. Segons ha informat CCOO en un comunicat, la secció sindical ha aconseguit un acord de negociació en el procés de mediació amb el Departament de Treball i l’empresa, i ha optat per desconvocar la vaga per un acte de “responsabilitat” cap a la ciutadania.

Compromís per abordar les principals demandes dels treballadors

Fruit de la mediació, assegura el sindicat, s’ha assolit el compromís d’abordar amb l’empresa les demandes que van originar la convocatòria de la vaga. L’acord ha de permetre negociar les categories professionals i la regularització de llocs de treball, la conciliació familiar, la implantació del pla d’igualtat i les condicions de treball, entre altres. Algunes de les demandes que van motivar la vaga exigien consolidar la categoria professional de treballadors que fan tasques superiors, aplicar el pla d’igualtat vigent a escala estatal i millorar els horaris de la plantilla per afavorir la conciliació.

“Esperem que les negociacions siguin positives i fructuoses per a la plantilla i no vinguin més episodis de mobilitzacions i denúncies”, conclou CCOO.