agressions lgtbifobia 2021

L’any 2021 es van disparar les agressions contra el col·lectiu LGTBI a Barcelona. Segons les dades recollides per l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH), a la ciutat es van registrar un total de 117 agressions d’LGTBI-fòbia, un 52 % més que l’any 2020 (quan se’n van registrar 77). De fet, Barcelona es manté com la ciutat catalana amb més agressions d’aquesta tipologia, i ja al desembre l’OCH va avisar que a Barcelona es produeix un incident cada tres dies.

El president de l’observatori, Eugeni Rodríguez, ha explicat que l’àmbit en què s’han registrat més agressions durant el 2021 és la via pública, on se n’han denunciat 52 (un 37 % més que l’any 2020), seguida de l’habitatge i l’entorn laboral. A més, l’Eixample es converteix en el districte que més agressions acumula (un 22 % més que l’any anterior) i els homes gais i bisexuals en són les víctimes principals. Els atacs físics i verbals suposen la tipologia principal d’agressió.

També augmenten les agressions a Catalunya

En l’àmbit de Catalunya, l’informe de l’Observatori contra l’Homofòbia mostra com també han augmentat les agressions d’LGTBI-fòbia. Si l’any 2020 se’n van registrar 189, el 2021 va tancar amb un total de 284 (un increment del 50 %), principalment a gais (167), trans (42) i lesbianes (19).

La de Barcelona és la província que acumula més agressions, seguida de la de Tarragona, Girona i Lleida (en aquesta darrera es van triplicar les agressions registrades respecte al 2020). La via pública és l’espai on se’n van denunciar més (108) i destaca que es va multiplicar per sis el nombre d’agressions relacionades amb el dret d’admissió (d’una a sis), probablement perquè el 2021 es va reprendre l’oci nocturn després de les restriccions per la pandèmia.