Les entitats ecologistes contràries a l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat, tornaran als carrers “les properes setmanes i mesos”, després de conèixer que l’acord de pressupostos a Catalunya —pactat entre ERC i el PSC— inclourà, finalment, estudiar de quina manera la infraestructura pot “guanyar capacitat”.

Joan Manuel Llano, portaveu de la plataforma Zeroport, es mostra “totalment en contra d’ampliacions amagades”. Afirma que “totes aquestes denominacions”, el que comporten, en definitiva, és “augmentar la capacitat d’acollida de passatgers”. Critica que en un context d’emergència climàtica s’estigui “promovent el mitjà de transport més contaminant”.

Per tot plegat les entitats ja estan en converses per organitzar, de nou, protestes per protegir els entorns naturals del delta del Llobregat i també “per fer valer el posicionament social de la majoria de ciutadans”. Segons asseguren, les darreres enquestes indiquen que més de la meitat dels catalans estan en contra de l’ampliació.

Protesta a la seu del PSC

Precisament fa pocs dies una cinquantena de persones, convocades per la plataforma Zeroport, es van manifestar davant de la seu del PSC per mostrar el rebuig a l’ampliació de l’aeroport. Ara, des de l’entitat, anuncien més mobilitzacions i critiquen les “postures ambivalents” dels partits, als quals acusen de “no tenir posicionaments ferms”.