Els primers a començar a aixecar el campament han estat el col·lectiu de sensesostre. Mentre desmuntaven, treballadors de Serveis Socials s’hi han adreçat i, segons l’Ajuntament, una desena d’acampats han acceptat els recursos que els han ofert.

Fonts municipals han assegurat a betevé que Serveis Socials hi ha anat cada dia des que va començar la protesta. Tot i això, els integrants del ‘Acampada pels Drets veuen insuficient l’ajuda, perquè asseguren que no els ofereixen un espai on allotjar-se a les nits. Alguns diuen que només se’ls ha facilitat una llista amb els llocs on poden anar a menjar o a dutxar-se.

Malgrat que els membres de l’acampada han intentat inicialment fer “resistència pacífica” per quedar-se a la plaça de Catalunya, finalment han començat a desmuntar el campament. Alguns agents de la Guàrdia Urbana també han retirat tendes i els serveis de neteja han recollit els objectes que s’havien de llençar.

desallotjament acampada drets plaça de catalunya

A l’altra banda de la plaça, els participants de l’acampada de la plataforma Despertem República també han procedit a recollir les seves pertinences. S’han retirat, diuen, perquè no volen entorpir el desenvolupament normal de la diada de Sant Jordi. El col·lectiu va arribar a la plaça el 30 de gener, després que s’ajornés al Parlament el ple d’investidura de Carles Puigdemont.

Despertem República ja hi té un punt d’informació

Segons l’Ajuntament, s’ha donat a tots dos col·lectius la possibilitat de treure les tendes però mantenir-hi punts d’informació, una opció que, de moment, només han tirat endavant els membres de l’acampada per la República. Ja al matí els independentistes hi han deixat un estand des d’on volen seguir visibilitzant el procés i informant als turistes que diàriament visiten la plaça.

En el cas de l’acampada dels sensesostre, han intentat instal·lar-hi la seva parada a la tarda però, segons han explicat, la Guàrdia Urbana no els ho ha permès al·legant que els faltava fer una instància a l’Ajuntament per demanar el permís. Els membres d’aquest col·lectiu asseguren que faran el tràmit al més aviat possible, amb l’objectiu de poder tenir un espai a la plaça a partir d’aquest dijous.

desallotjament acampada republica

 

Des de l’Acampada pels Drets, que són a la plaça des de començaments de febrer, ja van fer un crit d’alerta aquest dimarts, quan van assegurar que la Guàrdia Urbana els havia dit que era l’últim dia que podien ocupar l’espai. No en tenien constància, en canvi, els integrants de l’Acampada per la República, que van assegurar que tenien intenció de treure les tendes per Sant Jordi, tal com els havia reclamat l’Ajuntament.

Segons fonts municipals, per desallotjar les dues acampades no fa falta cap ordre judicial, perquè els qui pernocten a la plaça estan fent un ús intensiu de l’espai públic i hi estan acampant, dues conductes que no estan permeses. L’ordre seria necessària, en canvi, si estiguessin dormint en un espai privat.