Fent una radiografia del nomenclàtor de la ciutat, destaca la poca quantitat de noms de dona. En aquest sentit, el comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, ha afirmat al programa ‘bàsics’ que hi ha un criteri de discriminació positiva per “feminitzar el nomenclàtor”. Vinyes ha afegit que dels noms que s’han posat aquest mandat, el 82 % són de dones.

Ricard Vinyes també ha explicat que hi ha acord per revisar els noms borbònics dels carrers de la ciutat, tot i que no se’n vol fer una causa general. Per exemple, el comissionat considera que el passeig de Joan de Borbó té possibilitats de canviar de nom, tot i que reconeix que no s’ha presentat cap petició per fer-ho a la Ponència de Nomenclàtor.

De plaça d’Antonio López a plaça de les Bullangues?

El comissionat de Programes de Memòria ha afirmat que cal retirar el nom de plaça d’Antonio López. Ara bé, la proposta per dir-ne d’Idrissa Diallo ha quedat en suspens després del rebuig polític a la multiconsulta. En aquest punt, Ricard Vinyes ha recordat que la Ponència de Nomenclàtor ja havia aprovat el nom de plaça de les Bullangues i que és l’opció que ara té més punts de prosperar.