Una cinquantena de persones viuen en un assentament de barraques al solar situat entre els carrers d’Àlaba i de Tànger, al Poblenou. Cada dia que passa s’hi aixequen més barraques de fusta i ja s’ha convertit en el més gran de Barcelona en aquests moments. Hi conviuen persones de diverses nacionalitats que es dediquen, la majoria, a la recollida de ferralla. El solar ja va allotjar un assentament fa anys però el 2014 va ser desallotjat després d’un petit incendi.

Les persones que hi viuen són immigrants de diverses nacionalitats (marroquins, romanesos, senegalesos, nigerians…) que, segons han explicat a betevé, quan arriben a Barcelona es troben amb enormes dificultats per accedir al món laboral. En Mohammed, per exemple, és primer oficial de fusteria, però assegura que, tot i haver repartit centenars de currículums, només troba feines puntuals pagades en negre.

En Doro és romanès i va començar a viure el solar a l’interior d’un cotxe vell. A poc a poc, amb l’ajuda d’altres persones, es va aixecar la seva barraca de fusta. Es dedica a recollir ferralla amb el seu carretó, de la venda de la qual, explica aconsegueix entre 5 i 7 euros diaris.

El 2017 l’Ajuntament va xifrar en 72 el nombre d’assentaments a la ciutat, en els quals vivien unes 473 persones. El 2013, quan es va desallotjar el macroassentament del carrer de Puigcerdà, es calculava que més de 700 persones vivien en assentaments.