la paloma

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat unes 300 persones aquest dissabte a la nit dels carrers propers a La Paloma: Tigre, Ferlandina i Joaquín Costa, al Raval. L’actuació policial es va fer arran del soroll i les molèsties que provocaven als veïns dels voltants d’aquesta emblemàtica sala de ball, que ha tornat a obrir portes de forma puntual, com per la nit de Cap d’Any.

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, culpa d’aquests problemes de soroll al carrer els empresaris de l’oci nocturn. “Són responsables dels malestars que provoquen”, ha explicat en una piulada a Twitter. Rabassa recorda que l’Ajuntament de Barcelona continua “prenent mesures per defensar el dret al descans“, com demostra aquesta darrera actuació policial.

Els responsables de La Paloma se senten “injustament assenyalats”

Els propietaris de La Paloma han explicat a betevé que se senten “injustament assenyalats” per la piulada del regidor Rabassa. Segons expliquen, quan la Guàrdia Urbana els va obrir l’acta, al davant de l’accés al seu local hi havia una quinzena de persones, mentre que davant d’un bar proper n’hi havia més d’un centenar. A més, asseguren que també molt a prop de la sala es va concentrar un grup gran de gent davant d’una botiga que s’inaugurava aquell dia. Per tot això, diuen que demanaran explicacions al regidor, que els ha assenyalat directament.

La Guàrdia Urbana va aixecar acta a dos locals

Segons la Guàrdia Urbana, la nit de dissabte va rebre diverses trucades de veïns que es queixaven de soroll i molèsties a la zona. Quan els agents hi van arribar van trobar força gent al carrer i van procedir a dispersar-la. També van aixecar acta a dos locals, un dels quals La Paloma, per no impedir les molèsties a l’espai públic per part dels seus clients.

La Fecalon i FECASARM, crítiques amb Rabassa

El tuit de Rabassa no ha agradat a la patronal de l’oci nocturn Fecalon, que li ha respost recordant-li que “els responsables de la via pública són les administracions”. “També diuen això als veïns de Can Vies, per exemple?”, apunta la patronal, qui alhora pregunta al govern municipal quines mesures ha pres per tancar locals d’oci alternatiu i impedir els botellots.

El secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas, ha dit a betevé que “és del tot injust assenyalar aquest local després de tot el que ha sofert” i ha assegurat que la normativa només obliga els empresaris a prendre mesures a les “zones immediatament contigües” a La Paloma, “en cap cas als carrers adjacents, on hi ha un problema d’incivisme de persones determinades“, afegeix Boadas.

La reobertura de La Paloma, per Carnaval

Precisament, la gerent de La Paloma, Mercedes March, va anunciar en una entrevista al ‘bàsics’, de betevé, que la sala obriria de forma permanent aquest mes de febrer, després de 15 anys tancada al públic. March situava aquesta obertura coincidint amb el Carnaval 2023.

En aquesta entrevista també va explicar que durant els últims anys s’ha insonoritzat l’espai, que “és patrimoni de Barcelona”.