La discoteca Merlín tanca després de 30 anys d’oferir música i ball a la zona d’oci del Poblenou. Situada al carrer d’Àvila, 142, i amb una decoració peculiar ambientada en l’època medieval, ara ha d’abaixar la persiana, ja que no li renoven el contracte de lloguer. Com expliquen els responsables, aquest 14 de gener serà “the last dance”, l’últim ball d’aquest mític local que va obrir el 15 de maig del 1992.

No els renoven el lloguer i es queden sense llicència

La discoteca posa així punt final a una llarga trajectòria en l’oci nocturn de Barcelona. De fet, asseguren que són el local de ball més antic que ha conservat el mateix nom a l’àrea del Poblenou. Un dels tres propietaris, Pedro Estebánez, explica que estan tristos, tot i que ja se n’han fet a la idea. Des del juliol saben que no podran continuar, però no han volgut fer-ho públic fins a l’últim moment, “perquè els clients poguessin gaudir-ne fins a l’últim dia”.

No obriran un altre local, ja que han perdut la llicència, un permís que no es pot traspassar, ja que es troba vinculat a un espai concret. Des del sector asseguren que l’Ajuntament no atorga llicències noves a la zona, un dels principals problemes amb què es troben. Estebánez considera que el consistori no els ha posat facilitats per poder continuar l’activitat en un nou espai del barri i que, tot i que des de Merlín han buscat una alternativa, no l’han trobada: “Hem lluitat fins al final, però no ha estat possible. Això s’acaba”.

Crister García, un dels socis de la discoteca, denuncia que han estat “víctimes de la pressió immobiliària”, i lamenta que s’hagi de tirar a terra el local “quan hi ha solars al nostre voltant que estan buits des de fa anys on es podrien construir els habitatges”.

L’Ajuntament, de la seva banda, ha explicat a betevé que es tracta d’un solar d’iniciativa privada i que, per tant, són els propietaris del sòl els que estan marcant els temps d’aquesta transformació i no el consistori. També recorden que els usos establerts en aquest àmbit de transformació són els previstos pel 22@: oficines, habitatge assequible, equipaments i zona verda.

Més de dos milions de persones han passat pel Merlín

En un comunicat de comiat, Merlín dona les gràcies als més de dos milions de persones que han passat per la sala a ballar, trobar parella o ballar al ritme del DJ del local. Els propietaris expliquen que des d’abans d’obrir ja tenien al cap que la sala havia de tenir aparença de castell medieval, diuen que provenen d’un poble de Palència i ja van venir amb aquesta imatge al cap.

Les xarxes lamenten el tancament

Aquest dimarts han estat molts els usuaris a les xarxes que han lamentat el tancament de la discoteca, on diferents generacions s’han trobat a les nits. Alguns afirmen que és “la fi d’una era”, expliquen la seva tristor o, fins i tot, amb ironia, fan una crida per anar “tots a l’aeroport”.