La finca protegida de Can Capellanets, a les Corts, ha estat desallotjada després de l’ocupació que va patir fa unes setmanes i se n’han tapiat els accessos. També hi han posat vigilància privada. Fonts municipals asseguren a betevé que han fet una inspecció i que fan seguiment de l’estat de l’edifici. De moment, segons ha explicat el regidor David Escudé en el darrer Consell Plenari de les Corts, l’immoble “no amenaça ruïna i no hi ha cap perill que es pugui enfonsar”.

L’edifici no amenaça ruïna, segons el districte

Escudé ha afegit que ara per ara el consistori està fent “‘acompanyament amb la propietat i amb l’empresa que té ús de gestió de l’espai per tal que arribin a un acord ben ràpid”.

Pendent de judici al juny

La propietat de Can Capellanets és la fundació religiosa Sant Josep Oriol, que en va cedir el dret de gestió a la promotora l’Onada perquè hi construís una residència, respectant l’edifici del convictori i els jardins, protegits. Un projecte que ha tingut una gran oposició de les entitats veïnals i la plataforma Salvem el Patrimoni de les Corts. En un moment donat la propietat va voler recuperar la gestió de la finca i ara el cas es veurà en un judici el proper mes de juny. Aquest fet manté la construcció de la residència aturada.