Un treballador va resultar ferit greu durant les obres del Camp Nou després de caure des de certa altura el dijous 7 de març, segons ha avançat ‘El Periódico’ i ha pogut confirmar betevé de fonts del Departament de Treball. Fins al lloc dels fets s’hi van traslladar dues unitats del Servei d’Emergències Mèdiques, que van traslladar el ferit a l’Hospital Clínic. Segons el diari que ha donat a conèixer la informació, el treballador segueix ingressat, està estable i rebrà l’alta aviat. Treball va rebre la informació de l’accident i, després d’analitzar-lo, el va qualificar de greu.

Les obres del Camp Nou ja han estat en el punt del mira del Departament de Treball per denúncies d’explotació laboral. Treball va fer tres inspeccions al juliol, al setembre i a l’octubre de l’any passat però no es va obrir cap expedient sancionador, segons va informar la portaveu del govern, Patrícia Plaja. Les denúncies indicaven que en els treballs —licitats pel Barça a l’empresa turca Limak Construction Europa i subcontractats a d’altres companyies— es podrien estar pagant salaris abusius i sense hores extres. 

Accidents laborals a Barcelona

Tot i que fins ara, des de l’inici de les obres del Camp Nou, al juny, no s’havia donat a conèixer que hi hagués hagut cap accident laboral, a Barcelona sí que se n’han registrat alguns darrerament. A mitjans d’octubre de l’any passat tres treballadors van resultar ferits en desplomar-se un ascensor en una finca de l’Eixample, i el 27 de juliol un home va resultat ferit lleu després de caure de tres metres d’un edifici del barri de Baró de Viver, a Sant Andreu.  

El sinistre més greu, però, va ser el 20 de febrer del 2023, quan va morir un treballador d’una empresa especialitzada en càrrega i descàrrega durant els treballs de muntatge del Mobile World Congress 2023(MWC), al recinte firal de Gran Via.