Cotxe Policia Nacional

(ACN) La Policia Nacional ha detingut 17 persones, dues de les quals a Barcelona, com a membres d’una organització dedicada a l’elaboració i distribució de drogues. La banda operava des de Múrcia, on tenia un complet laboratori d’elaboració de la droga coneguda com a rosin. Es tracta d’un derivat del haixix que s’acaba vapejant.

A més, el grup gestionava sis plantacions de marihuana i dues associacions cannàbiques. També se’ls van intervenir vehicles preparats amb dobles fons per al trasllat per l’estat de cabdells de marihuana envasats al vuit. Al laboratori transformaven els cabdells en rosin.

Intervenen pistoles i inhibidors de freqüència

La banda disposava de tot tipus d’instrumental necessari per fer l’extracció de cànnabis a través de diferents procediments, aconseguint productes sòlids i líquids, que podien emprar-se per vapejar. Els agents van fer 11 escorcolls en diferents punts de la regió de Múrcia. Van constatar que la banda adoptava mesures de seguretat importants. Se’ls va intervenir una pistola elèctrica, balises de localització GPS, inhibidors de freqüència, dues pistoles d’aire comprimit i una armilla de la Policia Nacional.

Les detencions van tenir lloc al febrer. Del total, 13 es van fer a Múrcia, dues a Barcelona i dues més a la província d’Alacant. Se’ls imputen delictes de pertinença a organització criminal i tràfic de drogues. Es van intervenir gairebé 2.000 plantes de marihuana, 1,5 quilos de rosin, així com diverses quantitats d’haixix i amfetamines.