Dona omplint un carret de menjar a Càritas

(ACN) Càritas Diocesana de Catalunya ha denunciat aquest dimecres que el 50,5 % de les famílies que atén arreu del país no poden portar una alimentació adequada, prop de 30 punts percentuals més que abans de la pandèmia. En les famílies en què cap membre treballa, aquesta xifra s’enfila fins al 60 %.

Mercè Darnell, membre de la comissió de Necessitats Bàsiques, ha afirmat que la crisi derivada de la covid-19 “ha empitjorat les condicions de vida de moltes persones en situació de pobresa” que no poden triar “allò que volen menjar”. Darnell també ha afegit que un 7,2 % de les llars afirmaven patir “un deteriorament de la salut” derivat d’aquest fet.

Per fer front a aquesta situació, l’entitat ha impulsat la campanya “Jo com tu”, una iniciativa que vol sensibilitzar la ciutadania sobre les dificultats que tenen les persones més vulnerables per comprar allò que necessiten a la botiga més propera del seu domicili i escollir allò que volen menjar. La campanya també s’estendrà a les comunitats parroquials amb l’objectiu de dinamitzar i oferir processos de reflexió respecte a l’accés a l’alimentació.