Els delictes al passeig de Gràcia es van reduir en un 49 % entre el gener i l’octubre del 2022 respecte al mateix període de 2019, segons un informe de Mossos encarregat per l’Associació del Passeig de Gràcia. Es tracta d’una reducció de l’activitat delictiva molt més alta que en el conjunt de Barcelona, que ha estat del 18 %, segons el mateix balanç.

Els comerciants de l’emblemàtica via es mostren satisfets i asseguren que aquesta millora de la seguretat va acompanyada per un índex de resolució dels casos del 31 %. El president de l’associació, Lluís Sans, assegura que la davallada de delictes també l’han notat els comerciants: “Entre menys clients a les botigues dient que els han robat”, ha celebrat.

La lluita contra la multireincidència

En un comunicat, l’Associació del Passeig de Gràcia detalla que els delictes més habituals, com els furts i els robatoris amb violència, s’han reduït en aquest carrer. Per això, celebren “l’important avenç en les mesures contra la multireincidència” com el pla Tremall. L’entitat també es mostra satisfeta amb els resultats de l’operació Titani, que lluita contra les bandes organitzades de robatoris de rellotges.

Els comerciants agraeixen la coordinació policial

L’associació també agraeix l’increment dels efectius policials de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana i la major coordinació entre els diferents cossos de seguretat, així com la presència d’agents de paisà.

També valora positivament la implicació dels locals del passeig que col·laboren amb la policia informant de qualsevol moviment sospitós: “Els porters han rebut formació per part dels Mossos per saber identificar sospitosos i que hi hagi una comunicació més fluïda amb els cossos de seguretat”, ha detallat Sans, qui també explica que l’intercanvi d’informació que serveix per actuar de manera preventiva.